HSM Industri A/S

Automation

Nøgleordet er fleksibilitet, når vi taler om vores automationsafdeling

Automation er et begreb, hvor du fortæller, hvordan et mekanisk anlæg fungerer. Automation er brugen af teknologi til at udføre opgaver uden menneskelig indblanding. Formålet med automation er at øge effektiviteten, forbedre kvaliteten, reducere omkostninger og minimere fejl. Vi beskæftiger os med automation i forbindelse med fremstilling af en lang række prototyper med bevægelige dele.

Automationsafdelingen tilbyder en bred og attraktiv vifte af viden og ekspertise.

Vores kompetente medarbejdere har lang erfaring i at forstå netop dine behov. Du får en fast kontaktperson, der vil designe alle procestrin i dit projekt fra start til slut.

Vi programmerer PLC’er og HMI-systemer internt. Men vi vælger velkendte softwares og hardwares fra primært Siemens. Diagrammer tegnes E-plan Electric P8 eller i PC Schematic.

CASE 1

Design af elektroniske styresystemer

Vi har fået ordre på at fremstille en prototype af en maskine. Vi modtager et projekt fra kunden med færdige tegninger ifm. konstruktionen. Ofte er de elektriske styresystemer ikke beskrevet fra kunden side.

Vores automationsafdeling går i gang med at designe el-diagrammer og programmer PLC enheder, med andre ord designer de elektroniske styresystemer. Vores automationsafdeling skaber ”liv” i konstruktionen ved at få hydraulik og mekanik til at spille sammen, så konstruktionen kan udføre de ønskede opgaver.

Skal vi hjælpe med dit næste projekt?

Kontakt en af vores dygtige specialister for en dialog omkring jeres opgave

CASE 2

Ombygning af eksisterende anlæg

Vi bliver kontaktet af en leverandør til vindmølleindustrien. Et gammelt værktøj til en vindmølle fungerer ikke optimalt, det er svært at styre og det skal opdateres så det kan køre synkront.

Vi udarbejder en opgavebeskrivelse for at opdatere anlægget. Vi får opgaven og indgår nu i tæt samarbejde med kundens testcenter for at finde den optimale løsning. Vi ”reto-fitter” anlægget, hvor hydraulik- og automatikkomponenter bliver udskriftet.

Brugerfladen tilrettes helt op til aflevering, for at sikre at løsningen giver logisk mening for operatøren, der skal betjene anlægget.

Fleksibiliteten i at brugerfladen kan tilrettes helt op til aflevering gør at det er let at være kunde hos os. Vi hjælper løsningen i mål.

CASE 3

Anderledes type af opgave

Denne opgaver skiller sig ud fra de 2 øvrige. Denne opgave tager udgangspunkt i bygningsstål. Vi har leveret glastag, der er placeret over en gårdhave. 

Glastaget består af en fastdel og to flytbare sektioner, der kan køres ind over den faste del, hvormed man kan sidde under åben himmel, hvis vejret tillader det.

Vores automationsafdeling har projekteret og designet el-diagrammet samt bygget eltavlen på værkstedet. Frekvensomformer hastighedsstyrer elmotorerne for at sikre en smooth ”åbne og lukke” funktion af taget. Styringen er udstyret med automatik, som sørger for at lukke taget, hvis der registreres regn.