HSM Industri A/S

Brandmaling | Beskyt dine stålkonstruktioner

Brandmaling

Brandmaling er et vigtigt element i brandbeskyttelsen af stålkonstruktioner.

Ubeskyttede stålkonstruktioner kan nemlig hurtigt miste deres bæreevne og kollapse under en brand, hvilket kan føre til store skader og i værste fald tab af liv. Derfor er det vigtigt at sørge for effektiv brandbeskyttelse af stålkonstruktioner for at minimere risikoen for skader og tab.

Brandmaling er en speciel type maling, der er lavet til at beskytte ståloverflader mod skader ved brand. Når brandmalingen udsættes for varme, danner den en isolerende og beskyttende barriere på overfladen af stålet, der forhindrer det i at opvarmes, og som dermed beskytter konstruktionen mod at kollapse i tilfælde af brand.

Vi har mange års erfaring med brandbeskyttelse af stålkonstruktioner og ved, hvordan man skal udføre brandmaling på den mest effektive måde for at sikre optimal beskyttelse mod brand. Vores ekspertise og erfaring sikrer, at du får den bedste løsning til dine specifikke behov og krav.

Pålidelig brandsikring af stål

For at beskytte en stålkonstruktion mod brand er det vigtigt at forhindre, at stålet opnår en kritisk temperatur, hvor det mister sin bæreevne. Dette kan opnås ved at påføre et materiale, der kan modstå høje temperaturer og samtidig isolere stålet fra varmen.

Brandbeskyttelse af stålkonstruktioner er af afgørende betydning for at sikre sikkerheden i bygninger, især i områder med høje brandrisici. Eksempler på områder, hvor det er særligt vigtigt at tage hensyn til brandbeskyttelse af stålkonstruktioner, inkluderer industribygninger, lufthavne, sportsarenaer og indkøbscentre, sygehuse og andre offentligt tilgængelige bygninger. Her kan en brand sprede sig hurtigt og med stor intensitet, og derfor er det essentielt at have pålidelige og effektive metoder til brandbeskyttelse.

Og her er brandmaling altså er en af de mest anvendte og effektive metoder til brandbeskyttelse af stålkonstruktioner. Men det er også muligt at kombinere brandmaling med andre metoder for at opnå endnu mere effektiv beskyttelse mod brand. For eksempel kan brandbeskyttelsesplader og brandtætninger anvendes sammen med brandmaling for at opnå en endnu mere effektiv beskyttelse af stålkonstruktioner.

Skal vi hjælpe med dit næste projekt?

Kontakt en af vores dygtige specialister for en dialog omkring jeres opgave

Beskyt dine stålkonstruktioner

Ved at påføre brandmaling på stålkonstruktionen kan man skabe et beskyttelseslag, der forhindrer varmen i at nå stålet og derved beskytter mod strukturelle skader.

Når brandmalingen udsættes for varme, skummer den op og danner et tykt lag, der beskytter stålet mod varmen. Denne ekstra isolering kan forhindre, at temperaturen på stålet når kritisk temperatur og samtidig forlænge den tid, det tager for stålet at nå denne temperatur.

Dimensioneringen af brandmalingen tager højde for flere faktorer, herunder det opstillede brandkrav, stålprofilets udformning, eksponering og positionering af profilet samt leverandørens dimensioneringsdiagrammer baseret på gældende standarder. 

Det er vigtigt at måle den påførte lagtykkelse af brandmalingen for at sikre, at den lever op til den dimensionerede lagtykkelse og dermed opretholder den nødvendige brandsikkerhed. For at opnå nøjagtige og ikke-destruktive målinger af lagtykkelserne anvendes magnetisk-elektroniske metoder som beskrevet i DS/EN ISO 2808.

Sprøjtepistol og beskyttelsesværn
Sprøjtepistof

Lad HSM Industri hjælpe med brandmalingen

Brandmaling af stålkonstruktioner er en vigtig og specialiseret proces, som kræver ekspertise og erfaring for at opnå den nødvendige sikkerhed og beskyttelse. Med HSM Industri som samarbejdspartner får I en pålidelig og professionel partner inden for brandbeskyttelse af stålkonstruktioner, og vi kan tilbyde en omfattende og skræddersyet løsning til dine behov.

Vi er autoriseret i brandmaling af stålkonstruktioner med Nullifire Systems S fra Scandi Supply A/S , og vi er ligeledes i stand til at foretage kontrolmålinger i henhold til Sikkerhedsbranchens vejledning omkring dette- Vi har ligeledes erfaring med Hempel brandmaling eksempelvis Hempafire Pro 315.

Hos HSM Industri er vi stolte af at være ISO 9001-certificeret, hvilket er din garanti for, at vi leverer højkvalitets overfladebehandlings-løsninger, der overholder de strengeste krav til kvalitetsstyring. Vi udfører løbende kvalitetskontrol gennem hele overfladebehandlings-processen for at sikre, at vi leverer løsninger af høj kvalitet.

Vi tager også ansvar for vores medarbejderes faglige udvikling og investerer løbende i deres træning og opkvalificering gennem relevante kurser og uddannelser I forbindelse med vores 14001 og 45001 certificeringer . Vores medarbejdere har alle gennemgået de lovpligtige kurser i forbindelse med arbejde med skadelige stoffer og materialer, så du kan have tillid til, at vi arbejder på en sikker og ansvarlig måde.