HSM Industri A/S

Kanalbroerne, København

Projekter

Oplukkelige cyklist- og fodgængerbroer, der sammen med Inderhavnsbroen forbinder Nyhavn med Christianshavn og Holmen.

Tilbage i 2014 indgik HSM Industri og Københavns Kommune en aftale om færdiggørelse af to igangværende kanalbroer for hhv. Tranggraven/Christianshavns Kanal og Proviantmagasingraven.
E. Pihl og Søn var entreprenør på opgaven og havde VSB med som underleverandør, men de var begge gået konkurs midt i forløbet.
Med kurator blev der nu indgået en aftale om videreførelse af broprojektet.

Aftalen blev dog delt op i to etaper. I første omgang var der tale om en granskningsperiode og projektoptimering i forhold til færdiggørelse af de brofag, der var delvist færdigproduceret af underleverandøren.
Senere omfattede aftalen også selve færdiggørelsesentreprisen af de oplukkelige cyklist- og fodgængerbroer.

Alle brosektioner blev færdiggjort her på fabrikken før de blev overfladebehandlet med en speciel tysk maling. Gang- og cykelstier blev påført skridsikker belægning. Der blev foretaget intern test af åbne/lukke mekanismen på broerne, inden broelementerne igen blev afskibet til Københavns Inderhavn.
Vores montageteam stod for montagen af ​​broelementerne. Det foregik direkte fra 4-benet jack-up pram med 500 tons mobilkran. Bærende ben/cylinder blev fastgjort på betonfundamenter under vand­linie.

Projektet kom i mål og Kanalbroerne stod færdige ved årsskiftet 2014–2015.